2014. február 15., szombat

DROW - Dance Of Demons (single 2014)

A 2010 óta tevékenykedő nyírbátori DROW zenekar a pokol mélyéről hozza fel a sötét, súlyos sludge/ death metállal átitatott iszapos riffeit. A zenekar az undergrund körökben egykoron méltán híres és elismert Mortem zenekar utódzenekaraként jött létre Szabó Szabolcs énekes és Emőd Balázs basszusgitáros ötletéből. Zenéjük masszív sludge/ death metal, felgyúrva southern hatássokkal és némi elszállós gitár témákkal, amiket Szabolcs hörgős ének témái tesznek egyedivé. Most megjelenő Dance Of Demons promóciós daluk a hamarosan debütáló Low Down című EP anyaguk előfutára, ami elhozza nektek a pokol hangjait. 


A Dance Of Demons komótos basszus futamával egy olyan lassan hömpölygő apokaliptikus sludge folyamot indít el, amikben egymást érik a kénköves, ólomsúlyokkal edzet groove-os nyújtások, és a végítélet felé dallamosan vánszorgó fortyogások. Szabolcs hörgős-morgós éneke és gonosz nevetése egyedi színt kölcsönös a zeneileg amúgy is szigorú hangulatú dalnak. A befejező death metálos kaszabolásban pedig pokolbéli tükörképként láthatjuk vissza tomboló földi bűneinket. Ez a pokol előszele. Ami hamarosan a DROW – Low Down EP-jével szakad majd a nyakunkba! 


A DROW csapatának sikerült kialakítania egy olyan stílusilag is egyedi hangzást, amivel etalon bandaként tűnhetnek ki, hazánk extrémebb bandái közül. Jöhet a Low Down! 



Tagok: Szabó Szabolcs – ének, Emőd Balázs – basszusgitár, Lehóczky Gábor – gitár, Vigh Gábor – dobok, Usztics Péter – gitár



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése