2013. augusztus 24., szombat

August Förster Reservation – ’90-es évek látomásai

Az August Förster Reservation még 1989 végén alakult Debrecenben, és első koncertjüket 1990. április 4-én adták. Repertoárjuk akkor főként a Deep Purple, Led Zeppelin, Jimi Hendrix nótákra épült. Saját szerzeményeik is hasonló stílusjegyben íródtak. A csapatban zenélt ekkor Szilágyi Tamás - Hammond orgona, Fogarasi Péter - basszusgitár és Zilahi-Sebes Zoltán - dobos. Később a zenekar átalakult, kiválások, új tagok, majd egy erős felállással 1991 őszén megjelentették első demó kazettájuk, amin 8 saját dal volt hallható. Az első igazi August Förster Reservation lemezre 1992 végéig kellett várni. Az August Förster Reservation című albumon 11 forrongó, lendületes, Hammond orgona futamokkal tarkított progresszív hard és pszichedelikus-rock nóta hallható 45 percben, olyan vendégmuzsikusok szereplésével, mint Munc Ferenc, Bontovics Kati és Papp Gyula,  aki egyébként néhány koncerten is közreműködött, mint billentyűs. Az albumhoz klip is készült a Menned kell című dalukra, aminek érdekesség, hogy a klipet a legendás Color dobosa, Bokor Attila készítette.


Az August Förster Reservation olyan hard-rock zenekar volt a magyar zenei érában, akik visszanyúlt a Hammond orgonához és büszkén vállalták a Led Zeppelin és Deep Purple zeneivilágát. 1994-ben az August Förster Reservation feloszlott, és a zenekar tagjai mentek a saját útjukra! Ám ez év elején ismét reaktiválták magukat a nagyszabású „50 éves a debreceni rockzene” buli sorozatra. Hogy csak erre a bulira, vagy lesz tovább is, az még a jövő zenéje! 
August Förster Reservation 1992-ben
Tagok: Moldván Ákos – basszus, Perjés Péter – ének (ex-Krakatau), Deák Szabolcs – dob, Csató Péter – gitár (Replika), Szilágyi Tamás – billentyűs 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése