2014. április 25., péntek

A Bolygó Neve: Metal – Első Vér ’EP 2014

Másodjára esik meg velem, hogy olyanról írok, ami merőben kieseik a Hands Of Doom „zenei skatulya” köréből. De ez az anyag olyan érzéseket, mondhatni emlékeket mozgatott meg bennem, amikről már azt gondoltam réges-rég ki koptak belőlem. De nem! Azokat a bizonyos gyökereket nem lehet elszakítani.

Első Vér címmel jelent meg A Conan's First Date gondozásában A Bolygó Neve: Metal projekt formáció első ’EP-je. A komplex death és a ’80-as évek technikás thrash metálból táplálkozó projekben olyan vendégzenészek közreműködésével jött létre mint , Máté Évi és Jutasi Szandra (Powertrip), Süle Tamás (Wedge), Przemyslaw Palka (Terrordome), Tóth András és Talpas Dávid (Icarus Walks), Varga "Lecsó" Levente (Synonyms), Kelner Péter (Meankind, Eradication), Borisz Sarafutgyinov (Dusty Chopper), Szontág Gábor (Suffer As Well). Az ’EP négy dala súlyos társadalmi, etikai és politikai témákat feszeget, alatta pedig hömpölyögnek a gyilkos, darabolós, extrém riffek.
Benne van egy olyan érzés, hogy a projekt célja egy hatalmas pofon a magyar metál számára, abból a szempontból, ha csak a suttyóság és a magyar szöveg kell, hogy arra felfigyeljenek. De erről igazán csak a közreműködő muzsikusok tudnának nyilatkozni…


A Bűzlik a város a Slayer-re  (főleg Show No Mercy és a Hell Awaits albumaira) jellemző mészárlásával rombolja kompromisszum mentesen a nyakizmokat. Kíméletlenül nyomják arcunkba a húrszaggató pure thrash/death zúzdát a Deformálva feszes riffeléseiben is. A Piszkos Alku dallamos, speedes nyújtási a német thrash vonal egykori hőseit juttatják eszembe, szövegileg pedig a mai banki/politikai csapda buktatóira mutat rá egy öngyilkos, mazochista orosz rulett képben, aminek egyenes politikai folytatását kapjuk, a Rohad A Rendszer változásért kiáltó kaszaboló témájában, és Kerry King-es gitárszólójában.

Aki valaha is kedvelte a Nuclear Assault, Slayer, S.D.I., Sodom, Morgoth, Exhorted zenéit, itt újra benyalhatja őket állati jó minőségben. Hallgassátok, tomboljatok, várjátok a folytatást… ez még csak az Első Vér.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése