2014. április 7., hétfő

Vendetta Inc. – Bristle With Rage ’EP 2014

A hazai groove metál ifjú titánjai a Vendetta Inc. tegnap jelentette meg első hivatalos 6 számos kislemezét Bristle With Rage címmel. A 2011-ben alakult budapesti csapat mostani ’EP-jüknek egyfajta előfutárai voltak a 2012-ben megjelentett demós dalaik. Ez az albumok, (annak ellenére, hogy  már tavaly ősszel elkészült) egy olyan jól szervezett és hosszú, koncertekkel teli folyamatnak az eredménye, amely remekül mutatja a Vendetta Inc. fejlődési, és zenei haladási irányát. Az  ’EP dalainak keverése a R-Mix stúdióban készült,  a borító pedig a Lowlife Prod. munkája. Továbbá itt tolmácsolom a zenekar külön köszönetét Csurgai Sándornak a segítségért.


A  srácok bátran alkalmazzák zenéjükben a thrash és groove metál elemei mellet a doom és a progresszív metál témáit is. Már nyitásként a Sink Into Oblivision agresszív, kegyetlen  zúzdája a földbe tapos. Matyi énekében erőteljes rekesztésekkel, majdnem sikoltásokkal adja elő dühös dallamait, szövege mormolásával pedig még nagyobb súlyt ad a dalnak. A 100%-os groove esszenciával átitatott témákba óramű pontossággal beletűzött, jellegzetes gitár nyújtások még fémesebb hangzást, és erőt adnak a fűrészgépként zakatoló dalnak, aminek ösztönös folytatása a headbengelős Two Faced World szaggatott riffejeiben öntött erős társadalom, és mai világrend kritikája. Az ’EP egyetlen magyar nyelvű dala a Fertő egy vastag, lassúbb vánszorgású iszapos mocsokból táplálkozó  alaptémára építkezik, amikre jönnek az újabb nyújtások és rekesztések. Elhallgatva a magyar szöveget, a figyelemfelkeltő mivoltával akár lehetne egy Moby Dick, vagy egy Beyond dal szövege is.   Ezzel ellenben a Sinner’s Authority egy vágtázó, tajtékzó thrash és heavy metálos  fiffekből és szólóból merít, amikre feszesen fel vannak pakolva a modern, nyakficamot eredményező gyiloktémák. A Bristle With Rage címadó dalukban minden benne van, amivel a Vendetta Inc. jellemezni lehet. A kegyetlen fűrészgépes groove gyilkolások és nyújtások mellet a dalban atomként pusztít a thrash metál darálós lendület. Ez egy olyan erős koncert nóta, amire nincs olyan fej, ami ne indulna be...törjenek csak azok a nyakak! A dalban felvillanó progresszív metálos rész, és a technikás gitárszóló pedig mint egy rozsdás szeg a szívben, egyenesen telibe talál. Csak gratulálni tudok ehhez a dalukhoz. Zárásként pedig az Earthbound súlyos gyilkos thrash-be oltott több mázsás lassú doom verettel felvértezett témája nyom újra és újra a földbe. 


Mint írtam egy 100%-os groove eszenciával átjáratott mestermű. A XXI. század rombolás szimfóniája hat tételben. Egy olyan zene, ami már igazán kellet! Csak ajánlani tudom, és mindenkit arra buzdítani, hogy jöjjön el a Vendetta Inc. lemezbemutatójára a Showbarlanba április 12-én, ahol is vérnyúl áldozás lesz a Mandibular és a Kotniehl zenekarokkal közösen. Nem lesz puha, elhihetitek!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése