2013. december 14., szombat

Blackhoney – Iszapos mézes varacskolás

Kelet-Magyarország mocsarait túró Blackhoney zenekart már régebben el akartam csípni egy beszélgetésre. Most megjelenő Kneel Down ’Ep-jük remeklehetőséget adott arra, hogy Pongor Balázs a zenekar énekes-gitárosa mutassa be a kislemezüket, és meséljen a banda történetéről.

Szia Balázs! Kezdjük is az elején az EP-vel. Ha jól tudom a felvételek már ez év tavaszán meg voltak, miért csak most került ez CD formájába?

Sziasztok! Igen valóban, májusban már teljesen kész volt a lemez utómunkálatokkal együtt, és a borító terv is megvolt, csupán anyagi okok miatt csak most nemrég tudtuk fizikális formában is megjelentetni. Nagyon örülünk, hogy végre elkészültek, és ezúton is szeretnénk megköszönni Kovács Jánosnak a munkálatokat.
Hogyan mutatnád be azt az EP-t?

A lemezen hallható négy nóta a mostani felállásunk legelején íródott. Az EP nyitó dala a „Kill the Princess” volt a legelső szerzeményünk, amit közösen raktunk össze a telefüstölt próbateremben. A számok mindegyikében van egy darab belőlünk. Teljesen őszinték a dalok, sohasem zártuk tudatosan határok mögé a riffeket, valamint a dalszövegeket, és ezután sem fogjuk. Az egész lemez mind a témák, a dalszövegek, a borító, azt tükrözik, amilyenek vagyunk/voltunk abban az időszakban. 

Jól érzem, hogy ezek a dalok folyamatosan változnak, alakulnak? Hisz akik már voltak a koncertjeiteket, azok hallhatják a különbséget… a lazább grunge-os elemek helyet nagyobb súly került a mocskosabb slugde riffekre. Ez tudatos változtatás?

Igen ezt már többen mondták, valamint hogy súlyosabbnak tűnnek az EP számai élőben. Egyáltalán nem tudatos… Minden zenekar alakulgat és formálódik. Mint már említettem nem szabunk határt semminek, ez is jön belőlünk. Ezért örülünk hogy van egy ilyen kislemezünk, mert biztosak vagyunk benne, hogy a következő hangzónk mocskosabb lesz, és személy szerint én szeretem látni mikor a lemezeken megmutatkozik egy zenekarnak az életútja. Ez szerintem teljesen rendben van.



Vagy is a zenétekkel Ti is fejlődtök? 

Természetesen. Egymást sokszor ellátjuk építő jellegű kritikákkal, és senki sem veszi zokon. Simán beszólunk a másiknak hogy ez szar, ezt ne így, és a végén mindig tetszik mindenkinek a végeredmény.  Feri és Holi régebb óta zenélnek, idősebbek is nálam, és ezért tisztelem is őket! Adok a véleményükre, és ők is az enyémre, szerintem ezért tudunk jól összhangban együtt működni, valamint kibaszott jó barátok vagyunk, és közösek a célok! 

Zenéteknek van egyfajta erős délies/Down-os húzása. Ez miből ered?

Csak Down-t hallgatunk mind a hárman éjjel nappal. Ha-ha. Egyébként természetesen hatással van ránk a Down is többek között, de igazából, ha nagyon szőrözni akarunk, akkor minden hasonló stílusú zenekarra ráhúzhatjuk ezt a bugyit. Ezekre egyébként nem szoktunk figyelni, legalábbis Feri meg Holi próbálja kinevelni belőlem, hogy ne hasonlítgassak, csak játsszak. És igazuk is van, mert akkor csak korlátok között éreznénk magunkat. Köpünk egyet, és jöhet a sátán skála!

Tervek, konkrétumok?

Ami a jövő évet illeti, tavasz környékén szeretnénk kidobni egy klipet az egyik új nótánkhoz, beindítani a merch-et (Póló, matrica, CD-k stb.) valamint egy újabb hangzót, ami valószínűleg nagylemez lesz, és természetesen szarrá koncertezni az agyunkat. A konkrétumokkal kapcsolatban, ebben az évben az utolsó koncertünk December 20. - án lesz Budapesten a Showbarlang-ban, egy fasza  mocsok kamionos buli keretein belül, szóval, aki fejleesésig szeretne bólogatni az, jöjjön bátran!

Végezetül (amit már az elején kellet volna) kérlek, mutasd be a zenekart! Mi a történetetek, esetleges zenei előéletetek?

Feri és Holi már kamaszkoruk óta jó barátok és együtt zenéltek egy matek metál zenekarban, én csak utólag kerültem a képbe. Pontosabban az előző zenekaromból a dobos kivált és megkerestem Ferit. Tetszett neki az ötlet toltuk ezerrel, időközben a basszusgitárosunk is kivált, akinek a helyét később Holi vette át. Sajnos Feri és Holi közös zenekara időközben feloszlott, így mindenki a Blackhoney-t nyomta ezerrel. Utána pedig nem volt túl sok mellébeszélés, születtek a riffek, meg a bődület kettőnégy rá, aztán csá. Hál’ istennek nagy az egyetértés a zenekarban minden szempontból, írogatjuk a nótákat, és törekszünk arra, hogy minél több fejet lerepítsünk a koncerteken. 

Blackhoney facebook
Blackhoney - Kneel Down 'EP 2013


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése