2014. május 4., vasárnap

Dusty Chopper - Tales of the Swamp 'EP 2014

A budapesti Dusty Chopper ez év elején új felállásban, új éneksávokkal újra rögzítette a legelső 2010-es Tales of the Swamp kislemezük dalait. Hogy ezt miért is tették? A válasz egyszerű. A zenekar soraiban beállt változások (régi énekes el, helyét az addig basszus fronton betöltő Vajda ˝Picúr˝ Gergely vette át, a basszust pedig egy új tag, Somodi Dániel akasztotta a nyakába 2013 ősze óta) és ebből adódó  némi kényszerpihenők miatt akarták magukat megmutatni, hogy vannak, és tovább viszik az eredeti mocskos, sörszagú Texas Hippie Coalition, vagy a Pantera ˝Trendkill˝ albumára jellemző súlyosan mocsaras redneck southern metál világát.


Ami már remekül érezhető a River Of Life című daluk mocsara, húzós tempóiból, a lódobogás idéző dobok játékából. Picúr énekében jól kiénekelve hozza  a dallamokat és az erőteljesebb, rekedtesebb, mély tónusúbb hamisíthatatlan redneck témákat. Ilyen énektémákkal viszi tovább a következő Drive című dalukat is aminek súlyos, lassú zakatolású témáitól akaratlanul is beindulnak a nyak fejbiccentőizmai. Zárásként pedig még egy erős csapát kapunk a Smash The Mindblender röfögős, fűrészgépes gitárjától, és Borisz elektromos szólójátékától. Ez egy 100%-ig eredeti rendneck metál nóta  a javából. 

Mi tagadás, szerintem jót tett a vérfrissítés a Dusty Chopper csapatának. Új hang, újra gyúrt dalok, hús, sör és 400 kilogrammnyi rendneck metál a színpadon. 


Tagok: Somodi Dániel - basszusgitár, Sarafutgyinov Borisz - szólógitár/vokál, Vajda ˝Picúr˝Gergely - ének, Séd Levente - dobok





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése