2014. május 8., csütörtök

SinCave – DEMOlition ’EP 2014

A Felvidéki stoner/southern metált játszó SinCave zenekar 2013 nyarán alakult Nagykaposon, amikor is elhatároztuk, hogy csakis a sajátos gondolatainkat, dallamainkat fogjuk bele építeni dalinkba. Főleg a sötét, poros próbatermünk hangulata motivált, és ez által neveztük el az együttesünket – meséli Lázár Dávid basszusgitáros. Majd így folytatja: - Zenénket mindenféle irányzat átjárja, minden tag más-más zenei utat járt be eddig, ebből hoztuk össze azt, ami ennek az anyagunknak az eredménye. Ez év február-márciusában barátaink a Southern Comfort zenekar próbatermében rögzítettük négy dalos, 14 perces bemutatkozó demo/EP-nek, ami DEMOliltion névre hallgat. A végleges verzióval most, május 5-én készültünk el. Közben szorgalmasan dolgozunk az újabb dalainkon, lassan már 40 perces a műsoridőnk. Ezt a demo/EP-t főleg egy remek énekes keresésének a céljából készítettük el és, hogy kapjunk valami féle visszajelzést a zenénkről. reméljük, hogy a közeljövőben sikerül találnunk valamilyen alternatívát és egy remek énekessel élőben is hamarosan meg mutathatjuk magunkat.


A SinCave bemutatkozó anyagán négy southern bluesos, hard rockos, stoner és doom elemekkel megrakott dal hallható. A Bourbon Tales nyitásként egy laza délies, western bluesos hangulatot játszik a fülünkbe, amit egy erősebb, dallamosan hard rockos stoneres vonal követ a My Lucky Number is Zero dübörgő dob ritmusai és szaggatott riffeiben. A Rodeo ének nélkül egy lüktető, örömzenélős jem vágtának tűnik, középen egy remek kissé pszichedelikus basszus kiállással, a záró Ungrateful Basdtard viszont már rendesen fel vannak halmozva a klasszikus, szabbatista doom hatások, ez énekkel tarolni fog.

Remélem, a srácok hamarosan rátalálnak a megfelelő torokra, és legközelebbi anyagukon már az éneket is élvezhetjük! Énekesek, torkot ércesíteni, és irány a Sincave próbatermébe.
 

Tagok: Dargoczi Johny – gitár, Olcsváry Ákos – dob, Lázár Dávid – basszusgitár






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése