2014. június 1., vasárnap

Powertrip – Goddam Soul ’EP 2014

A budapesti Powertrip zenekar viszonylag friss felállású csapat, hisz közel egy éve alakultak. Ám ha a csapat tagjainak zenei múltját vesszük figyelembe, elmondhatjuk, hogy tagok egy némelyike már jó pár éve koptatja a magyar rock zene színpadát. A gitáros/basszus lány szekció Évi és Szandra a Buttercup nevű formációban kezdték pályájukat valamikor. Bár Évinek az előtt még volt az Angelus, majd jött a Cherry Bomb, Checkpoint Charlie és a Powertrip mellet jelenleg is tagja az Ejit Midget zenekarnak, ahol a dobosuk Kristóf is zenél. Kristóf korábban a progresszív metált játszó Stonehange soraiban tevékenykedet, majd megfordult a VHK dobjai mögött is. Szandra a már említett Buttercup előtt játszott még a Crew From Hell elnevezésű Pantera tribute-ben, majd később a metal-core-os Inside My Head csapatában. Zoli pedig a Jam At Home nevű instrument zenekarban kezdet, majd tagja volt az new wave rockot játszó WeZooAll-nak, és jelenleg még a Jack Westernben nyomja a ritmus gitár-ének szekciót.


Szóval a Powertrip egy remek felállású baráti projekt banda. Zenéjük alapja a koszos ˝dirty˝ rock n’ roll, ami mélyre hangolt húzós sivatagi témákkal, és mocsaras sludge riffekkel van fel turbózva. Ilyen felturbózott gitár szivattyúk húzzák végig a most megjelenő Goddam Soul kislemezüket nyitó First riffeit is, feltüzelve azt egy-két nyújtásos kiállással és egy ízes dirty szólóval. Az őt követő Patience feszes, fenék rázós glam/stoneres lendülete akár egy végzetes autós üldözés fékek nélkül. Csak markolod a kormánykereket, száguldasz egy roncsban tövig nyomod a gázt és nem foglakozol semmivel. Csak mész előre, és ahogy fogyasztod a kilométereket, életedben úgy fogynak el a hétköznapok is. Velük fogyva a türelmed és az út is a kerekeid alól. Ebből a lendületből csak egy kiszállási lehetőség van, még pedig a Fuck You! igazi dirty rockos, mocskosan húzó, szájharmonikás blusesos kocsma hangulata. Ez egy hatalmas nóta, ami visszahozza bennem az egykori Sex Action és korai Danzing albumok hangulatát, nem is beszélve a régi motoros klubok és sztrip bárok mámorító füstös világáról. És, hogy a történet kerek legyen…  A Story Whitout Happy End?! dalukban kapunk egy jó adagnyi sivatagos (némileg Monster Magnet, és The Cult-os) ájulást, amiben Zoli remekül hozza a dalhoz illő énektémákat, és a végső mocsaras belassulásból még nagyokat szippanthatunk, és csak ennyit mondunk: - fenébe a lélekkel!


Igen, ezt így kell! Egy változatos, nem szokásos tucat alapsémákra épített anyag, amit a Powertrip-éktől hallhatunk. Laza, feeelinges, de mégis ott van benne az erő. Én ajánlani tudom mindenkinek.


Tagok: Máté Éva - gitár, Makács Zoltán - ének, Szabó Kristóf - dob, Jutasi Szandra - basszusgitár





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése