2014. október 17., péntek

Dungaree - Climb Out of The River ’EP 2014



A szegedi Dungaree zenekart 2014 tavaszán alakult, Horváth T. Zoltán gitáros és László Gergely énekes kezdeményezésére. A pároshoz hamarosan csatlakozott Dencs Dominik dobos és Balogh Attila basszusgitáros, akik korábban a hasonló stílusban mozgó, rövid életű Boddah zenekar összeszokott ritmus szekcióját alkották. Az így testet öltött zenekarba mindenki hozta saját ötletét, stílusát, aminek a végeredménye egy erős stoner/grunge riffekkel átitatott délies blues rockos bemutatkozó kislemez.



A Climb Out Of The River felvételei a szegedi Our Sound Recording Stúdióban készültek és az EP mind három dala hordoz valamilyen egyedi jellegzetességet. A címadó Climb Out of The River dalukban a délies, western blues hatása találkozik a ’90-es évek seattlei grunge hullámával. Míg az őt követő Dream Again izmosabb témáiban egy pörgősebb, ragacsos hangulat viszi a prímet. És ami nálam igazán nyerő, a nagy ász, az a záró Right Words swinges, Clutch-os blues rockos rombolása, ami úgy kifektetett, mint egy 600 lóerős kamion menetszele.



A szegedi srácok zenéjükben jól hozzák a már jól bevált zenei receptformát. Egyszerű, jól ismert, de annál jobban összerakott riffek, aminek az eredménye ez a jófajta sörözős, kockás inges, kamionos rock zene. Remélem még sok jó riffet hallok tőletek srácok.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése