2016. február 16., kedd

Acid Victoria - Massive Ejaculation ’EP 2016

Egy régóta tervezett kislemezzel lepte meg önmagát és rajongóit a kétéves szülinapját ünneplő Acid Victoria. A szerzői kiadásban megjelenő 5+2 dalos sokrétegű (stoner/psy/hard/vintage/inde és némi punk) Massive Ejaculation a csapat egy kiforrni látszó zenei arculatát mutatja meg.


Már rögtön az első daluk Swoonin’ Machine riffeiből áradnak a masszív sivatagos (Kyuss/QOASA) témák. Mike lazára vett, szellős dallamainak van egy delejes hipnotikus töltete, amikhez remekül illik a dal végi hu-hu vokál. Következő daluk a már ismertebb Shipwrecked Boy az ő seggrázós dirty rock alapokra fektetett ritmusaival. Az ezt követő Acid Victoria az angol címe ellenére egy magyar nyelven megírt és előadott nóta a maga skandináv gumi punk rock hullám ritmikájával. A szintén magyar nyelvű - szerelmi csalódások, megcsalások magömlését összefoglaló - Deus Ex egy koszos desert bluesos szálon járatja csúcsra a dal riffeit, amit hasonlókkal követ a Hey Na laza bulizos hangulata. A bónuszként, vagy inkább mixként szereplő The Bonus Boy az egykori Boogie Boy alter/stoner rockosabb átirata. Míg a másik (sajnos számomra csak felesleges töltelék) bónusz-poén dalról inkább szót sem ejtenék… bocsi srácok.


Ezt a bónusz dalt leszámítva a Massive Ejaculation egy kellemes, könnyed dallamszerkezetekkel összerakott jól befogadható és hallgatható kislemez. Amin igaz még látszik a srácok útkeresése, de az is, hogy jó irányban állnak annak a bizonyos útnak. Egy tanács, a magyar nyelvű szövegeket inkább hagyjátok el, maradjon csak az az angol angolra hangolva.  Ha csak nem akartok poén punk zenekarba átmenni. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése