2015. július 9., csütörtök

KabinLáz – Ébredés ’EP 2015

A püspökladányi KabinLáz zenekar alapötlete még valamikor 2011 tájékán pattant ki Papp Norbert és Jakab Imre fejéből. Azonban a srácok valós megalakulásukat 2013-tól tartják számon, ugyan is ekkorra alakult ki a csapat mail felállása. (Hajdú Tibor – dobok, Jakab Imre – gitár, Papp Norbert – ének, Sárközi Ádám – basszusgitár). A tavalyi Álomféreg demó után, Ébredés címmel a napokban jelent meg legújabb három dalos kisanyagunk. A dalok Mulicz Zoltán (Vale Of Tears, Stardrive) házi stúdiójában készült. „Stílusunkat – jobb híján - lendületes, dallamos modern rockzeneként szoktuk jellemezni, de tudjuk, hogy nem ilyen egyszerű a világ. Folyamatosan érnek minket is ilyen-olyan hatások, próbálunk fejlődni, épp ezért nem tiltakozunk semmilyen jelző, meghatározás, skatulya ellen, ami a kedves hallgatónak beugrik a zenénkről.” olvasható a promóanyagukban. Mint ahogy azt írják – mondják – nem tiltakoznak semmilyen jelző ellen. Azért én a stílus meghatározó jelzőértékek mellé még odabiggyesztenék egyet-kettőt. Ugyan is a modern metalnak mondja zenéjükben jócskán megtalálhatóak a klasszikus heavy/doom riffek és a grunge vonalára igaz csak minimál dizájnban feltolt énekdallamok.


Ezek csuklóból kijátszott tökös heavy/doom riffek azonnal szembetűnnek az ’EP nyitódalaként szolgáló Ősz dallamaiból. Olyan fogós mondhatni faékegyszerűségű dallamosan súlyos gitár témák ezek, amikkel annak idején hazánkban a stílus úttörőjének számító MOOD is variált… fejbólogatás, széles terpesz, lendület, súly… ennyi. Az ezt követő címadó dal az Ébredés egy szemernyit sem veszít a klasszik doom lendületéből és súlyából.  Van benne egy nagyon jó ízes metal szóló és a refrénben előtűnnek a már említett grunge énekdallamok, amik a záró Új Cél énekdallamaiban domborodnak ki igazán, és erre a dalra már lehet azt mondani, hogy modern metal.


A KabinLáz ’Ep-je kellemes hétköznapi (se több, se kevesebb) hallgatható rock zene. Mindenki tehet vele bátran egy próbán. nem hiszem, hogy csalódás érné. A zenekar élőben legközelebb Alsóörsön, a VIII. Zorall Sörolimpián csíphető el, augusztus 27-én. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése