2015. július 28., kedd

Torn From Earth – Loss ’EP 2015

Az idén 10 éves fennállását ünneplő Torn From Earth nem épp egy könnyed esküvői zenét játszó zenekar. A Hatalyák Viktor gitáros-énekes, Sultz Ödön basszusgitáros (Harvester) és Binder Gáspár dobos (HAW, Prosectura, Stereochrist, Dog Attack) alkotta budapesti trió nemrégiben megjelentetett harmadik Loss című kislemezén az eddigieknél még súlyosabb post-apokaliptikus sludge/doom masszákat zúdít a nyakunkban.


A nyitó Consumed lassan gördülő súlyos témáit leginkább a Neurosis depressziós világvég hangulatának, és az EyeHateGod iszapos riffeinek keresztmetszetébe tudnám beállítani. Amik egyben a négy számos kislemez dalainak alapgyökereit is adják. Ezekhez hozzájönnek még a finom akusztikus dallamokkal kipengetett zsigeri eltompulások, valamint Viktor haragos üvöltéseinek hullámai. Az ezt követő három részből álló, külön alcímekkel ellátott Devourer egy igazi léleknyomorító darab. Első részének Devourer I – Blame lopakodó agresszív lomha tempói öngyilkos módon fuldokolnak bele a Devourer II – Relieve elcsendesítő nyugtalanságába. Mely anyaméh szerű óvó, nyugalmi állapotából kátrányt okádva törnek ki a Devourer III – Collapse befejező beteges post diszharmóniájában.


Mindent összevetve a hazai underground supergroupjának is nevezhető Torn From Earth húszönöt percnyi nem épp könnyen emészthető penetráns riffeinek befogadásához kell a megfelelő "bazd meg, de magam alatt vagyok" hangulat és némi Miszter alkohol társasága. 



Torn From Earth – Loss ’EP 2015

1. Consumed
2. Devourer I - Blame
3. Devourer II - Relieve
4. Devourer III - Collapse




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése