2016. május 4., szerda

Grrrmba – Imminent ’EP 2016

A pár napja még Goromba néven debütált a Jack-ből frissen távozott Szakács Bence, és Liptai Gergely (Level Exit, Long Pig, Torzz, My First Knife) által létrehozott zenei formáció. Ám egy hirtelen névváltoztatás után immáron GRRRMBA néven folytatják áldásos tevékenységüket. Négydalos Imminent című kislemezük zenéjét leginkább a Voidcraeft, Triptykon beteges death/black/doom hangulati témáival, és a Neurosis mára már klasszikusnak számító öngyilkos-neurotikus dagonyájával lehetne körbehatárolni.


Már nyitó daluknak, - amihez egy videó is párosul - The Flashback (O.T.E.O.S.) lendületes, vastag dallamokat sikáló gitárjainak nyersessége, valamint mogorván belassulós riffeinek súlyai az egész EP szentségtelen sludge death/doom hangulatát megalapozzák, amit csak tovább fokoznak a Whip The Flash kíméletlenül kaotikus, zord horzsolásai. A Black Shroud lassan hömpölygő eszemet fájdalmas riffeitől a lázas hidegrázás futkározik a hátamon. Csak úgy, mint a záró Educate mélyről feltörő neurotikus hullámaitól, amiket csak még feszesebbé és betegessé tesz a dal végre beékelt death metálos aprítás.


A Grrrmba debüt EP-je mindenféle púder és báj nélkül, nyersen és ridegen tolja arcunkba szigorú, depressziósósan idegőrlő death-doom-black dörgedelmeit. Amikhez hörgős, gégemetszett énektémáik brutálisan jól párosulnak. Itt jegyezném meg, hogy az 1. és 3. dalban feltűnik egy Jim Jones művésznévre hallgató ˝gégész˝, aki értesüléseim szerint a Purulent Rites, Koolp és a Veér zenekarokban is koptatja hangszálait.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése