2013. július 10., szerda

Worthless - Duóba öltött komplexitás

A Sludge/Post/Experimental zenében utazó Worthless zenekar ez év februárban alakult. Amikor is Vékony Zsolt - gitáros, agyonbonyolító ember és Kocsis Csaba – dobos összeültek jammelni egyet, ami elég jól sikerült, és így a folytatás mellett döntöttek. Zsoltnak már régi célja volt, egy koncertképes zenekarban játszhassak, de ez korábban sosem sikerült. Csabi pedig a már meglévő 3-4 bandája mellé további kihívásokat keresett, így egymásra találásunk szerencsésnek mondható. Kezdetben gondolkodtak azon, hogy keresnek egy basszusgitárost, vagy énekest. De mivel duóban is elég kényelmesen alakultak a dolgaik (plusz nem is beszélve arról, hogy kisebb helyet foglalnak, könnyebben tudnak haladni, stb…), maradtunk ennél a duó instrumentális felállásnál. Hisz elmondásuk szerint: - „A Khuda is ezt csinálta, vagy a Jucifer és az Eagle Twin is így működik, max., énekkel”. 


Zenéjükben egyszerre használnak post-metálos, hardcore-os, doomos elemeket. De alapvetően a sludge és az experimental zenei irányzatán belül tevékenykednek. Ezért hatásaik között főleg olyan sludge és post-metal zenekarok vannak, mint például az Omega Massif, Ocoai, Neurosis, Isis, Pelican, Cult of Luna, Black Sheep Wall, Eyehategod, vagy a Gaza.  „De igazából bármit hajlandóak vagyunk beépíteni a zenénkbe, amiről úgy gondoljuk, hogy tetszetős” – mondja Zsolt! „Terveink között egyelőre a minél intenzívebb koncertezés szerepel (eddig három bulink volt)! Szerencsére hamarosan Pesten is be fogunk tudni mutatkozni a Torn From Earth-szel ápolt jó viszonynak hála. Egyébként bárkivel, bárhol szívesen játszunk, ha anyagi lehetőségeink engedik. Aztán persze szeretnénk valami kislemezt is felvenni, mivel elég gyorsan születnek a dalok, lenne mit rögzíteni. Főleg, hogy páran már érdeklődtek, hol tudnának minket meghallgatni. Épp ma került fel végre egy koncertfelvétel a facebook oldalunkra.” 



A Worthless elcsíphető július 12.-én Debrecenben, a Lilla Bárban a Blackhoney, Red Alder és a Reckless Roses társaságában. Valamint augusztus 8.-án Budapesten a ShowBarland színpadán ahol is a theMOLNÁR’z, Torn From Earth és a Methadone Skies-el döntik le a falakat. 

Tagok: Kocsis Csaba – dob, Vékony Zsolt – gitár



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése