2013. július 29., hétfő

Nervus – Fuzionált pszichedelia

A karcagi Nervus trió 2008 óta létezik. Zenéjük pszichedelikus elemekkel fűszerezett instrumentális fúziós rock. 2011-ben jelent meg a zenekar első, Utazás című lemeze. Az album dalaira jellemzőek a kontrasztos ismétlődő részek, az improvizatív, hosszú fúziós elemek és ütemek átvezetése minimál gitárszólókkal. Valamint a hangszerek egymásra épülése, a hangulatváltás a jazz és az leszállósabb rock témák között. A három zenész tökéletesen dolgozik együtt, melynek eredménye egy kohéziós feszült figyelmet igénylő zenei alkotás. 



A Nervus-hoz hasonló zenekarok nincsenek jelentős számban kicsiny hazánk zenei palettáján. És az is igaz, hogy ez a fajta zene sincs nagyon elterjedve idehaza az utóbbi időkben. Korai generációk közül az East, és a Solaris munkásságát tudnám velük párhuzamba hozni, mint a 2-3 évtizede aranykorát élt progresszív zenei hullám nagy képviselőiként. A Nervus is ezen az úton jár, bár egy jóval modernebb felfogásban, és harmóniában foglalja össze a magából kiadott zenei élményt. 
A nyárfolyamán, pontosabban pár napja egy új felvételt tettek közzé https://soundcloud.com/nervus-music/nervus, ami talán némi mozgolódást jelent a részükről a jövőre való tekintettel. 


Tagok: Z. Tóth Tamás – dobok, Balog Sándor – basszusgitár, Kundra Zoltán - gitár





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése