2014. december 29., hétfő

Strangel – Hanyag ’EP 2014

A 2005-ben alakult nyíregyházi Strangel zenekar ez idáig baráti-hobbizenekarként működött.  Azonban az időközbeni tagcseréknek és kisebb-nagyobb kihagyásoknak köszönhetően a csapat végleges formációjának felállása 2007-re tehető: Görög Zoltán – gitár, Huczman Gábor – gitár, Pál Mihály – dobok és Somorjai Ármin – basszusgitár. Az idestova kilenc éve működő Kelet-Magyarországi zenekar eddig nem igen jelentkezett érdemleges anyaggal. Ennek oka leginkább a folyamatos énekes keresés, vagy épp énekes kimaradozásban keresendő. Ezt a helyzetet idővel megunva a zenekar úgy határozott, hogy inkább instrumentális metál bandaként írja be magát a magyar metál zene történelmébe.  


A most megjelenő 4 dalos Hanyag című bemutatkozó anyagúk nyers és agresszív instrumentális post/sludge/death metáljának olyan ereje és letaglózó hatása van, mintha egy péklapáttal csapnának az arcotokban. Már a kezdő Drugstore dalukban egy kíméletlen iramú komplex grind-hardcore sorozatgyilkos riff darálásba futunk bele, amit a technikás gitárváltásokkal megoldott 150 finomabb brutalitása sulykol progresszív metálos gőzgépe visz tovább. A Field Coil nyers death metálos alapjaira pakolt sludge mocskának dühöngő ereje van. A riffek letépik a fejem és szó szerint úgy érzem mintha veszett majmok szívószálon szívnák ki az agyvelőm, de ez mind semmi az Oltas tömeggyilkolásához. Egy ultra lassú sabbatos világvég doomba oltott bevezető után egy brutálisan gyors technikás gitárjátékokkal tarkított vérhányás után jön az igazi halálfosós tömeggyilkolás. Így kell ÖLNI!


Ez iszonyat brutál anyag már nagyon kellet. A Strangel zeneéjében olyan remekül és változatosan vannak összegyúrva a doom, a sludge, a technikás deat metáé és grind-hardcore elemek, hogy csak kapkodom a fejem. Zenéjüket hallgatva akaratlanul is olyan zenekarok ugranak be, mint a Messugah, Cannibal Corpse, Carbonized, Suffocation, Cynic, Slayer, Down és a Black Sabbath. Minek ide énekes! Ez így jó!

Te metált játszol? Csak azt hiszed! 




1 megjegyzés:

  1. Atom! Lehet, hogy nincs is olyan énekes, aki ehhez hozzá tudna tenni valamit! Vastag!

    VálaszTörlés