2015. február 21., szombat

TheMOLNÁR’z – ödön és gáspár nem inni jöttek, mulatni (2014)

A tavalyi év vége bonusz meglepetéseként (na meg, hogy ne csak a megszokott töki-löki zenéket hallgassuk) jelent meg 2 év számtalan és sikeres fellépés, valamint 0 próba, 4-5 énekes, 0 óra stúdióidő és 2 majdnem aranylemez után a theMOLNÁR'z – ödön és gáspár nem inni jöttek, mulatni című új zajosan sikergyanús anyaga. A csak Molnárokat tömörítő punk/hc/extrém noise banda közel 10 perces anyagának 12 (neurotikus speed doom metál) dalainak olyan ereje van, hogy erre még anyádat is megcsapnád.


Már az első daluk a fácán az új kőbányai zsigerből végig pörgetett 180mp dob tempóitól a lábaim is beremegnek. A Martenst berántós pogózós letörtem a faszom, zsebre raktam… és az őt követő kés című kocsma-híró eposzuktól pedig egyenest a bokám is lefostam. Az album abszolút favoritja a két részes aranyértetkó című daluk. Ütős pontossággal nyomatják a kutyabaszó üvöltésekkel telerakott húrtépő noise témákat, amiknek a végén még egy jó „kurva anyádat” is kivehető. De hasonlóan zajos-slágeres extremitással bír  a mit nyalod, nem fasz az, vagy a homokvárhegy2, a pinának meg ott a segg, illetve a legzajosabb slágergyanúsabb szerzeményükben, a SZAROK RÁ! is. Azonban a magas kategóriás prima-pinavera riffek mellett feltűnnek egy-két, már-már ultra, vagy inkább speed doomosnak is mondható megoldások is. Amit hűen tükröznek a kutyakóbász, a theMASTODON’z és a záró szarszar lassú melódiáiból erősen kidomborodó klasszikus három riffes szabbatos-denevéres életérzés zsigeri ösztönei.

TheMOLNÁR’z – ödön és gáspár nem inni jöttek, mulatni című lemeze kiérdemelten nyerné el a magyar underground nem létező ˝Baszni jötten, nem szeretni˝ aranyér-lemez díját. Ez tipikusan olyan album, amit meghallgatsz egyszer, majd még egyszer és még egyszer, és még egyszer… és nem bírod abba hagyni (a röhögést). 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése