2013. november 25., hétfő

Blackhoney – Kneel Down ’EP 2013

A Debrecen-Hajdúszoboszló tengelyen mozgó és 2011 óta létező Blackhoney zenekar kezdeti felállása óta mára már trió formációvá morzsolódott. Jelenlegi felállásuk 2012 novembere óta stabil, amikor is basszus poszton került sor cserére. Ahogy a korai tagok elkoptak, úgy változott a zenekar felállása és stílusa is. Zenéjükből kikopott a lágyabb grunge vonal és helyette a mocsarasabb, mocskosabb sludge zúzások kerültek előtérbe. Ez év májusában megjelenő első kislemezük a Kneel Down is ezek a jegyekben dominál. A zenekar a lemez felvétele óta folyamatosan koncertezik, játszottak már Budapesten, valamint Kelet-Magyarország számos városában. 



A négyszámos kislemezt az erőteljes, lassú nehéz súlyokkal megpakolt délies riffelésű Kill The Princess nyitja középrészen megbikázva egy laza erőteljes bólogatós témával. Az első perctől az utolsóig duzzad benne a sludge fűrészgépes szaggató ereje és az ultrasúlyos doom lüktetései, amik adják azt a bizonyos Down ízt, amire csak még jobban rá erősítenek a riffek közötti nyújtások. A dal végére bonuszba még a nyakunkba szakad egy mázsányi mocsok, amitől leszakad a fejünk. Egy cammogósabb de erős kezdettel jön a Nade’s Song. A gitár röfögi az erősen szaggató dallamokat, amik belefullad a metálosan nyomott szólójába. A dal témája vadállatként lüktet, tép, harap, mint ahogy teszi azt a címadó Kneel Down lassú fejleszakító füstös southern sludge zúzdája a földre csattanó turhájával együtt. A záró Swamp pedig egy kiéhezett ragadozóként gyilkol le földbe döngölős erejével. Ez az album legdinamikusabb dala, megspékelve egy jó adag délies mocsaras mocskos blues-os betéttel, ami után újra csak a döngölős hajsza jön bele kergetve egy újabb fullasztó, erősen cuppogó southern posványba.   

Remek ragadós sludge albumot hoztak össze a Balckhoney-s srácok. Balázs hangja remekül ott van a dalokban, bár koncerteken mintha jobban oda tenné a magát, és a dalokat is erősebben, koszosabban súllyal játsszák. Akik már hallották őket élőben, ezt meg tudják erősíteni. Akik meg még nem, azok nézzék meg egy bulijukat, ahol is a földbe döngölés 100%-os végkifejlet. 




Tagok:  Pongor Balázs - ének,gitár, Holecska Gábor - basszusgitár, Szeifert Ferenc - dob




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése