2013. november 2., szombat

Southern Thunder – Az út az életem (2013)

Southern Thunder-ék bemutatkozó Dél felé kislemezük után végre megjelentették új albumukat, Az út az életem címmel. A 10 dalos album olyan délies rock, county és blues zenét tartalmaz magába, ami a mai zenei piacunkon mondhatni hiánycikk. 


Az albumnyitó, Átkeltünk az éjszakán egy lendületes nagyfeszültségtől lüktető AC/DC-s (vagy inkább korai Southern Special) feelinges laza, tökös kis rock n roll nóta. Benne van a füstös kocsma hangulat, a csajozás, na és persze a zúzós másnaposság. A másnaposságot kiheverve már rúghatjuk is be a motort Az út az életem country/bluesos motoros himnuszára. A szövegből erősen átjön a motorosok szabadság vágya, az út az élet érzése. „Ha nincs whiskey a farzsebemben, akkor van igazán nagy baj” sorok alatt a hangszerek összjátéka egy igazi V-motor alapjáratán lüktet, amik a dal végére tempósabb haladásra állnak rá. Majd folytatjuk a sort a southern/blues rockos közép tempós Ébresztő-vel, és a füstösebb hangulatú Blues az érzés-sel, amiben remek a gitárjátéka és a délies hangzású szólója. A Nélküled messze repülnék hangulatában, újra beülünk egy kocsmába és pár pohár mellet lendületesen nyomatjuk ezt a dirty rockos mocskos pofára ejtős dalt. Vérfrissítő rockabillys tempójával húzza a talpalávalót a Te a pénzed meg én, a bolondító rockos szólójával, ami alatt, mint ahogy a pénzünknek, úgy minden csajnak a seggére vágunk. Az Öreg Jack kocsmája egy lassú lüktetésű füstös kocsmás bluesos dal.  És ami ezután jön, az hatalmas! Az albumra feldolgozásként felkerült a Creedence Clearwater Revival Band örök klasszikusa a Fortunate Son, amit remekül adnak vissza. Hatalmas érzésekkel, feelingekkel van tele rakva ez a dal, amit Tamaskó Gaben énekelt fel, aki hangját szabadra engedve  remekül ráérez a dal témáira. Az Utolsó blues sírós blues gitárja alatt még megiszunk egy pohár whiskey-t és gondoltban készülünk vakvágányra került életünk zárórájára. Aztán még egy kör és valóban jön a Záróra, de még lábunkat rázza a boogie-woogie, ami a dal ritmusából jön. De mivel már hajnalodik, és a csapos keze is könnyen eljár… itt a záróra. 

Southern Thunder  nagylemeze igazi laza, feelinges délies kocsma blues/rockot áraszt magából. Aki kedveli az ízesebb régies gyökereket is tartalmazó rock n roll-t, élvezettel fogja hallgatni. Ezt tettem Én is!


Tagok: Horty Gábor - ének, Soltész Tamás - basszus, vokál, Tamaskó Gábor - gitár, ének, Lendvai János - dob




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése