2013. május 4., szombat

Asphalt Horsemen, avagy Gödöllő lovasai

Asphalt Horsemen 2010-ben kezdte megműködését Gödöllőn. Először olyan zenekarok nótáit nyomták, mint a Lynyrd Skynyrd, Black Stone Cherry, Pride and Glory. De nemsokára jöttek a saját elképzelések a dalokról és zenéről, és ez nem volt más, mint a déli ízű southern-rock. Ezzel a műfajjal egyfajta hiányt is pótoltak a magyar zenei palettán.
Az Asphalt Horsemen zenészeinek háttér múltja sem most kezdődött. A tagok zenei tapasztalatokat gyűjtöttek több zenekar (Mood, Zeus Flash, Stereochrist, Notre Dame, Snakebite). Az elmúlt 10 évben turnéztak Magyarországon és Európában. Zenei gyökerekben ragaszkodnak a blues-rock, hard-rock, és sleeze metalhoz. Gitár riff témáik több kilós nagyságúak, és nagyon jól felépített dallamos énekkel szólnak.


2010-ben felvették bemutatkozó demójukat két számmal, Grip In Hand és a Run Man. A dalok, méltán tükrözik igazán saját stílusukat. A Run Man málha húzósabb, míg a Grip In Hand pedig egy slide-gitár uralta lazulós súlyosságú déli, Mississippi mocsár blues. 2012 végén, elkészültek  felvételei debütáló albumuknak amit most valamikor a tavasz végén, nyár elején dobtak nyilvánosságra. 


Tagok: Lőrincz Károly - ének, gitár, Matyasovszky Géza - gitár, Megyesi Balázs - basszusgitár, Bencsik István - dob
 


https://asphalthorsemen.bandpage.com/
https://www.facebook.com/asphalthorsemen 
http://www.myspace.com/asphalthorsemen

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése