2013. május 25., szombat

Lumberjack Commando – The Bad Memories Lodge ’EP 2013

A Lumberjack Commando 2011 szeptemberében alakult meg Nagykanizsán. Már a kezdetektől húzós southern/stoner metal bandaként indultak. De az alapító, ötletgazda gyors távozása után a banda trióként működött tovább, Péter Tamás - gitár, Pávlicz Norbival – dobok és Parti Péter basszusgitár. Hosszú keresés után rátaláltak a tökéletes dalos pacsirtájukra, Kun Ádám személyében, akinek énektudása és teljesítménye mindenkit lenyűgözött. A Lumberjack Commando szárnyra kapott, de mindenki érezte, hogy kell még egy gitáros. Ekkor találtunk rá Jánosi Péterre, aki egy hét leforgása alatt beilleszkedett a zenekarba és sajátos gitárjátékával új színt hozott a nótákba. Így már megkezdődhetett az első EP elkészítése. Ami 2013-ban The Bad Memories Lodge címmel jelent meg, 4 dögös southern/stoner metál dalt tartalmazva.


A Wise Man dalukból már kezdésnek jól megpakolt súlyos riffeket kapunk az. A gitárjáték technikás, igazi nyújtott sludge szólókat hallhatunk. Az ének nem a stílustól általában elvárt szokásos mély torokhang, de rekedtes, kissé westernes orgánumával remekül énekli ki témáit. Igazi fülledt mocsárban úsztatnak minket, ahogy bugyognak a koszos szaggatások a dalból. Ezt támasztja alá a következő Jesse the James southern/western balladás kezdésű daluk, amelyben Ádám igazi pisztoly hősként éneki ki a dallamokat, amik alatt olyan belassított málhás ló részekkel van berakva, hogy képzeletben nyomban egy vadnyugati vonat rablásban találjuk magunkat. A Red Fog, Blue Stripes hangzása továbbra is hozza a vadnyugati feelinget a szalagfűrészes riffeiben. Nagyon dinamikus, energia - bomba - nóta, a beton kemény riffek úgy ütnek, mint az a bizonyos nagyharang. Akaratlanul is beindulnak a fej bólogató izmai a kéz pedig sör után nyúl.  Ezt a pörgő dinamizmust folytatja redneck-es ököl és fejrázással a Meet the Fuckers, amiben Ádám nagyon jól kiénekli a témáit, és jól rekeszti a hangokat egyes sorok végén. Nagyon hatásos a közép részen beszúrt western betét, amitől még ultra szuperebb az album hangulata. 

Bemutatkozásnak ez egy igazán fogós és odarakós anyag. Aki szereti a déli mocskos metált, az biztosan nem fog a Lumberjack Commando-ban csalódni. Remélem sok jót hallok még felőlük!


Tagok: Kun Ádám - ének, Parti Péter - basszus, Péter Tamás - gitár, Jánosi Péter - gitár, Pávlicz Norbert - dobok





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése