2013. május 3., péntek

Urania – Resorrection ’EP 2013


Álmosító ébredés, majd egy hosszú kávé után kilépve az utcára arcodba eső csap. Mintha az égi létrákról lefelé a föld felé rohangáló szorgos esőcseppek úgy indulnak a dallam futamok az Urania – Resorrection ’EP-t indító Open Air rövidke nyitószámában. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy Aiwass és kis csapata itt is, mint az eddigi Uránia anyagain egy újabb zenei-technikai fejlődéssel magasabbra tette a mércét! Markáns, mélyre hangolt gitárok és basszus riffek, melyek úgy dördülne, mint egy 800 lóerős Dodge Charger motorja.  Beindítóak, a fejeket kénytelen mód súlyos bólogatásra ingerlik. Beindító, mint ahogy a szerelőlányok alá fekszenek a Charger-nek, és tolják stonerben. Minden szám más és más, változó, de mégis összefüggő koncepció, ami egységessé lesz ezt az 5 számos albumot. Van egy súlyos téma ami, mindig visszatér az Urania világában, hol kissé lágyabban, hol meg dörögve, kaparósan, mint egy ˝Z. I. L.˝ a Resorrection-ban. Ez, amolyan megkülönböztető bélyeget nyomva a banda zenei arculatára és ez által egyedivé teszi őket. A legutolsó szám a Plutonia olyat dörög mintha maga Odin és Zeus léptek volna rá a pedálokra, hogy dörögjenek azok az égi szekerek.




Ezen az esős reggelen, az Urania – Resurrection úgy eset nekem, mint kiszáradt sivatagnak a régen várt felhőszakadás. Ébredezve magamba szívva, ereimben megduzzadva még mindig az agyamba lüktet ez az önmagában hamisíthatatlanul jó Stoner anyag! 
Mások azt mondják „Örökké nem eshet”! Én azt mondom, ilyen hangok, dörgés mellett: Örökké Essen! 

Meglepő, hogy eddig Urania-t mindig esős időben hallgattam! Illik a zene ehhez az időjáráshoz. Közben figyeled a környezeted, az emberek unalomba mászó arcát, az utcák mocskát, a rajta kopogó esőt, és a napi sodródó hús-malom lüktetését. 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése