2013. május 4., szombat

Stardrive - Volt egyszer egy kun stoner brigád

2005-ben szinte a semmiből bukkant fel egy karcagi stoner brigád a Stardrive. Az évben megjelenő Rust című albumukkal, jó nagy ébresztő meglepetés nyakast adtak az itthoni zenei iparnak és stoner arcoknak. Nem tagadom, az első albumuk nagy hatást gyakoroltak rám. Akkor ott nagyon ráéreztek erre a zenére, ami az én ízlés világommal is találkozott. Mekkora remek nóták voltak ott! Igazi doom alapokra épített rozsda hegyek: Drive, Calcyoulator, Leaving Chicago vagy a Mercy On My Soul. Zenéjükben a southern, doom és ős rock ízekkel megpakolt, minden füstös déli hang megtalálható volt.


Majd jött a 2009-es második nagylemez a Kings And Slaves. Amit kissé szellősebbre, lazábbra vettek. persze meg maradt az eredeti útvonal. De már semmi nagy erőlködés, csak nyomták a laza bluesosabb, rockosabb nóták: High Heel Shoes, Welcome To Cumania, Sunset Above The Plain, vagy a Bottom Line-t.
2009 májusában a Wall of Sleep soraiban Holdampf Gábor énekes bejelentette, hogy kilép a zenekarból. Helyét a Stardrive énekese, Cselényi Csaba veszi át. Egy ideig még ment a banda, de 2012-ben nem szállt fel több fű szag a kunság porából. 


Tagok: Cselényi Csaba énekes, Mulicz Zoltán és Ács Sándor gitárosok, Papp Sándor basszer, Fazekas Pál dobos
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése