2013. május 11., szombat

IGOR - Családcentrikus sludge-core

Az [ИГОР]-t még 1996-ban, Jászberényben alapította Ördög "Ördi" Gábor valamint a Szabó testvérek, Szabó "MRC" Márton és Szabó "Pó bácsi" Péter, akkor még BUSMaN. néven. 10 évvel később Csala "Srég" Bertalan csatlakozásával IGOR-ra változott a zenekar neve, azonban pár év után visszaállt az eredeti felállás. 


A trióból a gitáros Szabó Marci, és a basszeros Pó Bácsi a  stoner/doom zenét játszó HAW-ból  lehet ismerős (nem beszélve arról, hogy Pó Bácsi olyan bandákban fordult meg az elmúlt években, mint a Warpigs, Harvester, és a Locust On The Saddle, öccsével, Marcival a Ló, és a F!ng zenekarokban is együtt játszottak). A dobos Ördi, pedig olyan HC bandáknak hozta az ütemeket eddig, mint a Falconegate, vagy a Something Against You. 


2011 májusában elkészült az első hivatalos IGOR ’EP, HE címmel, amely számos zenei oldalon, és rajongók részéről is kedvező kritikát kapott. A srácok élőben is igen aktívak:, számos budapesti, vidéki fellépéseik vannak, és megkezdték a környező országok leigázását is. 2012-be kihoznak még egy 1 számos kislemezt, Agassi-t. Zenéjük jól megfogható markáns sludge/stoner metal keverve egy jó adag ösztönszerű hardcore-os beütéssel.  Az HE ’EP-n 4 szám található: Ktu, Geci, Paraszt, Natasa. A Ktu igazi  sólyos sludge/hc  zúzdát tálal elénk, míg a Geci mocsok, mázsás riffel kezd és ez az energikus lendület végig kíséri az egész dalt. A következő kis nóta  a Paraszt, egy ízig-vérig hamisítatlan brutál-core ami úgy vág nyakon mint, ahogy egy Entombed, vagy egy Pro-Pain nóta szokott. A záró Natasa megint csak  egy lendületes sludge zúzdát borít a nyakunkba. Az Agassi daluk egy 100%-os délies romboló sludge/stoner, megpakolva mocskos bűzlő "trágyával" aminek a vége átcsap arcletépős, tökön rúgós brutálba. 

Igor-ról elmondhatjuk, hogy Magyarországon a műfaja egyik legkomplexebb, és durvább zenekara. Nincs mit finomkodni, le kell parasztulni, és hallgatni. Mert, Geci-Parszt jó ez a zene!  Hamarosan jön az új ’EP-jük, a : NA! Na, az nagyon várom! 


Tagok: Ördög "Ördi" Gábor - dob , Szabó "MRC" Márton - gitár, ének, Szabó "Pó bácsi" Péter - basszusgitár, ének 
  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése