2013. május 10., péntek

Dusty Chopper – Baptized In Beer – Double ’EP 2012

Egy igazi erőtől duzzadó southern metál banda a Dusty Chopper.  A csapat 2010 szeptemberében alakult a Forget The Past formáció romjain. Már a kezdettől megvoltak az elképzelés és születtek a dalok, melynek eredménye a Tales From The Swamp ’EP 2011-ben. Majd 2012-ben a Baptized In Beer - dupla’EP, amin az új dalok mellet hallhatóak előző ’Ep dalai, mivel azok semmilyen kézzel fogható formában nem jelentek meg.  Az albumon 8 igazi sörvedelős, odabaszós, mocskos déli metál hallható. 



A kezdő ˝Immortal Warmachine˝egy jó adag Panterás súllyal kezdődik. Az énekes igazi üvöltős metál torok, és a gitár körbe szántja a száraz riffeket, megbolondítva éles füstös szólóval. ˝River Of Life˝ igazi mocskos bluesosan nyit, szinte húz le az iszap, ami ebből a dalból árad. Nagyon jó fogós a vége felé belassuló rész, amire a fejeket súlyba lehet vágni és mehet is a bólogatás. A ˝Drive˝mintha az előbbi szám egyenes folytatása lenne, csak itt kissé metálosabra vették a kezdést, és a gitárok is mélyebben dörögnek. Ez egy igazi southern ballada, ha lehet ilyet mondani. A gitárszóló alapvetően valami régebbi metal témára emlékeztet, de most nem ugrik be. Robi itt igazán kiengedi a torkát, hosszan dögösen. ˝Nothin’s Is For Free˝ (gyerekek ez ugyan az a zenekar?) Lendületes stoner riffekkel kezdenek, és az ének is dallamosan, minta hallanék benne némi Zake Wylde hatást némi Pete Steelbe oltott Phil Anselmoval. Nagyon jó nóta, totál bejött! Újabb metal vonalas feelinget hoz a ˝Againts Fear˝ de egy kacifántos szólóval át is vált groove-ba, majd némi doom-os részel enyhít, és a károgós énekkel belelop valami HC-s vonulatot is, amit máskor játékosabb Life Of Agony-s ének dallamok váltanak. A Dal zárása pedig erős Down-os hatást ad.  Egy tökös, zúzós, szívlapáttal megpakolt súlyos dallal folytatják ˝God Whit A Merciless Heart˝. Egy összetört szív se tud így kalapálni, mint ez a jó kis stoner/doom lüktetésekkel lesúlyozott dal. ˝Sunrise˝ jó kis rockos kezdéssel jön, majd bele csapnak egy erőset a nyakunkba. Csapnak a riffek, és az énekes mély tónusú hangjával a refrénben nagyon ott van, de más részekben is jól nyomja a piszkos, sörszagú füstös dallamokat. Zárásnak a ˝Years Bring Wisdom˝ egy újabb metal himnusz gyanús koncert dal. Súlyos, végzetes gitárral és, ahogy egy ilyen dalnál lenni szokott a végére tempógyorsítással. 

Látszik, hogy a fiúk nem azzal a bizonyos dologgal dobálnak. Mázsás, masszív riffeket tolnak a nyakunkba. De ez nem is csoda, hisz olyan hatásokat mondanak magukénak, mint a Pantera, Seventh Void, Crowbar, Down, Black Label Society, Southern Society, Planet of Zeus rettenetei. Az  'EP a zenekar weboldaláról ingyen letölthető, terjeszthető.



Tagok: Kis Róbert - ének, Séd Levente-dob, Vajda Gergely - basszus, Sarafutgyinov Boris - gitár, vokál
  
http://www.reverbnation.com/dustychopper


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése