2013. május 25., szombat

Diomede Fuzzdirt - '70-es évek, pszichedelikus pornó trip

Diomede Fuzzdirt a pszichedelikus stoner/blues rock nyomvonalát követi, némi funky és jazz-es hangulattal. A zenekar 2011 elején az egykori The Glasses és The Boogie Van tagjaiból verbuválódott Nyíregyházán.  A storyjukat saját szavaikkal elmondva így hangzik: - „Szóval az egész úgy volt, hogy kinőttük a számítógépes játékokat és már a pornófilmek minősége is ellaposodott erre az időszakra. Kitaláltuk, hogy legyen valami móka, így az egészet Experience 4400 néven elkezdtük, bár az Iklódi-Daku-xxxx felállás már Diomede Fuzzdirt néven kezdett el futni.  2012 nyarán máshogy alakultak a dolgaink, mint azt azelőtt elterveztük, így a zenekar áttette székhelyét Budapestre, azóta itt működünk, meg játszunk, meg ilyenek… Közben a dobos poszton változás Baku Laci után Grőger Nándi került.˝ 


2011 decemberében elkészült első kislemezünk a  Seven Miles High-t olyan  mintha a ’70-es években lapozgatnánk egy pszichedelikus kiadásban megjelent Playboy magazint, közben a rádióból meg valami recsegős bluesos, Hendrixes trip szólna. Az ’EP mind az öt száma energikus, sütnek belőlük a  vastag húrokon pengetett hippie feelinges trip-ek, amire tökéletesen ráépülnek a mocsok füstös stoner keverékéből előtörő okádék, recsegősen bluesos gitárral. Csodásan visszarepít minket a világbéke kommunájába, ahol a hullámzó cicik éjszkájában  láthatjuk a föld körüli pályára álló Gagarin repülését.
Egy igazi divatot letojó zene, mocskos, oda csapó riffekkel, rekedtesen hisztériába hajló énekhanggal és az az egész az űrből van sugározva. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése