2013. május 4., szombat

SpiritBell - Breath Of The Raven maxi CD 2013

A dél-dunántúli SpiritBell zenekar új maxi CD-je csupán 2 számot rejt magában. Amiből is az egyik egy feldolgozás, a Cirith Ungol - Dommed Planetje, a másik pedig egy új saját dalukat a Breath Of The Raven. Bevallom amikor először hallottam ezt a dalt, nem hittem a fülemnek. (Azt is bevallom, hogy régebben sokkal több ilyen jellegű zenét hallgattam, talán ezért is hatott rám ilyen pozitívan.) Mert bizony, ezt a számot még maga a Candlemass nagy mestere, Lars Johansson is megirigyelhetné. SpiritBell jó fajta heavy/doom metalt játszik lassan 2010 közepe óta. Zenéjüket olyan nagy, klasszikus doom és metal bandák inspirálják mint a Candlemass, Accept, Metal Church, Vicious Rumors. De ez nem hátrány... sőt, inkább előny, hogy ilyen ősi vérből táplálkoznak.


Breath Of The Raven varjú károgással egybefűzött sejtelmes gitár kezdet, valamint rekedtes bevezető monológ után a egy olyan ősi Candlemass ösvényes doom jön, amikben ikergitár lüktetések és technikás szólók  hamisítatlanul hozzák a nagyon királyos fiffeket. Az énekes hangja nagyon ott van ebben a témában, a dobosuk nagyon jól pörgeti a tamokat, halkan és finoman nyomja alatta a két láb témáit. Az egész dalból árad egy fajta ősi energia, ami nosztalgiával, és tisztelettel jár át.

Doomed Planet -Cirith Ungol cover ...elárulom, hogy nem ismertem az eredeti számot, már meghallgattam. És meg kell, hogy mondjam a  feldolgozásból egy kellemes zakatoló doom himnusz lett! Precízen és pontosan játsszák, amiből érezni a tiszteletet az eredeti dal iránt. Az énekes, Pixi itt olyan hangon fejhangon énekel, mint ha az előző dalban nem is ő énekelt volna.


Egy szóval, aki kedveli az ősi doom zenét annak kötelező a SpiritBell. De nyugodtan lehet kíváncsiskodni is, ízlelgetni a végzet világát kongató lélek harangot! A SpiritBell-el kapcsolatban ami még meglepett, hogy nem egy lusta zenekar. Az utóbbi két évben 5 hangzó anyagot is ránk szabadítottak, amik az weboldalukról tölthetőek!

SpiritBell albumok:

SpiritBell (demo EP 2011)
When Silence Meets The Dark (demo album 2012)
Stay True! (EP 2012)
True Spirit Carries On (tribute album 2012)
Breath Of The Raven (maxi 2013)


http://spiritbell.hu/
https://www.facebook.com/Spiritbell


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése